SERVICII

Finantari / Restructurari/Reorganizare
A1. Pentru obtinerea de credite bancare, finantari in leasing va oferim urmatoarele servicii :

  • Analiza indicatorilor economico-financiari ai companiei si elaborarea unui pre-scoring pentru a evalua posibilitatea accesarii diferitelor tipuri de credite/finantari
  • Stabilirea structurii de finantare optime in acord cu situatia financiara a companiei, a necesarului de finantare si tipurile de garantii agreate de potentialii finantatori .
  • Identificarea celei mai bune oferte de finantare din partea bancilor, firmelor de leasing.
  • Asistenta in intocmirea dosarului de credit ( intocmire plan de afaceri, proiectii financiare, etc.),depunerea acestuia la banci si negocierea conditiilor de finantare.
  • Monitorizarea relatiei cu institutia finantatoare atat in faza de analiza si aprobare a finantarii cat si pe perioada derularii finantarii.            

     

A2. Pentru restructurarea / reorganizarea activitatii va oferim urmatoarele servicii:

  • Elaborarea de propuneri de restructurare a finantarilor angajate in acord cu posibilitatile financiare ale firmei si negocierea implementarii restructurarii cu institutia finantatoare.  
  • Consultanta acordata companiilor aflate in dificultate si asistenta pentru restructurarea finantarilor si/sau a datoriilor si/sau elaborarea de planuri de reorganizare a activitatii .

Echipa noastra va pune la dispozitie cele mai bune metode de finantare a deciziei de afaceri si va asista pe tot parcursul procesului : de la stabilirea celei mai potrivite structuri de finantare pana la incheierea tranzactiei cu institutia financiara selectata, monitorizarea performantei financiare prezente si viitoare a companiei si a relatiei cu institutia finantatoare . 
In cazul in care, valoarea mare a finantarilor necesare o impune, suntem in masura sa va asistam in vederea asigurarii capitalului sub forma de credite sindicalizate.  
De asemenea, va oferim asistenta si consultanta in situatia in care compania intampina dificultati in onorarea serviciului datoriei fata de institutiile financiare sau la respectarea termenelor de plata fata de terti , in vederea restructurarii acestora.    

 

B) Capital privat / Fuziuni si Achizitii

In situatia in care compania ar avea nevoie de o infuzie de capital pe care actionariatul actual nu o poate asigura , va putem consilia in identificarea unei solutii de finantare cu capital privat.
Aceasta presupune o evaluare a punctelor forte ale companiei dvs , realizarea unei prezentari detaliate a companiei cu accent pe punctele forte si identificarea unor investitori potriviti. 

Oferim consultanta vanzatorului unei afaceri prin realizarea impreuna a unei pre-evaluari a acesteia , a tipului de comparator potential precum si in pregatirea negocierilor pentru incheierea tranzactiei.

 

Alte servicii oferite :

1 . Atragere de Fonduri Europene 
Avem parteneriate cu firme specializate in obtinerea de fonduri europene in situatia in care intentionati sa incepeti investitii noi sau dezvoltarea/modernizarea celor existente.

Va punem in legatura companii de consultanta cu vasta experienta in Fonduri Europene iar noi ne ocupam de partea de cofinantare a proiectului prin atragerea de credite bancare sau alte surse de finantare.

 

  • Bugete de venituri si cheltuieli / cash flow

Va oferim asistenta in intocmirea de catre managementul companiilor a previziunilor de afaceri anuale respectiv a bugetului de venituri si cheltuieli si a cash flow-ului pentru stabilirea tintelor de afaceri si a resurselor finaciare .

In situatia in care compania dvs. nu dispune de personal calificat in elaborarea de bugete de venituri si cheltuieli si cash flow , ne ocupam noi de intocmirea efectiva a acestora  prin realizarea unor modele specifice activiitatilor desfasurate de companiei .

Bugetul de venituri si cheltuieli anuale este un instrument financiar necesar in viata unei companii care are rolul de a estima evolutia veniturilor si a cheltuielilor de regula pe 1 an oferind o viziune asupra modului in care societatea va functiona. 

fabo finance